به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، رحمان دوست دبير كل جمعيت دفاع از ملت فلسطين در يك كنفرانس خبري كه عصر امروز در دفتر اين جمعيت برگزار شد گفت: با پيروزي حماس زلزله اي در درون فلسطين اتفاق افتاد ولي ارائه پيشنهادي از سوي حماس مبني بر اعلام آمادگي براي انجام آتش بسي 10 ساله مي تواند به معناي به رسميت شناختن تلويحي رژيم صهيونيتي تلقي شود لذا اين امر پذيرفتني نيست.
وي با بيان اينكه امروزه حساسيت صحبت در مورد قضاياي فلسطين بسيار زياد شده و در چند سالي كه عهده دار دبير كل جمعيت دفاع از ملت فلسطين بوده حساسيت به اين شدت نبوده است، افزود: اين بار نه در منطقه بلكه در خود فلسطين زلزله اي بزرگ آمده و در اين مقطع اين اولين باري است كه رژيم صهيونيستي با زلزله اي بزرگ در فلسطين مواجه شده است و طبيعتا تدابير شديدتري براي مقابله با اين زلزله طراحي كرده اند.
رحماندوست اعلام برگزاري همه پرسي كه ازسوي محمود عباس پيشنهاد شد و براي پذيرش آن هم مدت 10 روز مهلت داده شده است و همچنين پيمان نامه 18 ماده اي وفاق ملي و سند اسرا را دو روي يك سكه دانست و تصريح كرد: همه پرسي 10 روزه رژيم صهيونيستي به معناي تراشيدن مشروعيت جديدي براي مقابله با مشروعيت پيش آمده 4 ماه پيش حماس است و آنان درصدد خالي كردن زير پاي حماس و اين مشروعيت به وجود آمده در قبال حماس مي باشند.
وي در تحليل رفتار حماس در جريانات اخير گفت: نوعي نرمش و رفتار سياسي متعادل در شرايط حاضر ديده مي شود و از سوي ديگر حماس درصدد اهميت دادن به آراء عمومي مردمي خود است و چنانچه حماس كناره گيري كند مطلوب آمريكا و رژيم صهيونيستي خواهد بود و رژيم صهيونيستي با انجام اين اقدامات درصدد رسيدن به همين امر است.
دبير كل دفاع از ملت فلسطين در ادامه افزود: ابومازن نيز به اراده خود دست به اين اقدامات نمي زند و او را براي انجام اين اقدامات جلو انداخته اند.
وي نوار غزه را يكي از حاصلخيزترين مناطق فلسطين دانست و گفت: ايجاد اختلافات گروهي بين حماس و فتح باعث ايجاد اختلافات و دلسردي هايي بين ملت فلسطين شده و در داخل خود فتح هم اختلافاتي حاصل شده است.
رحماندوست تصريح كرد: اختلافات بين خودي و بيگانه و زير آتش بودن نوار غزه را مي توان با مديريت بحران حل كرد.
دبير كل دفاع از ملت مظلوم فلسطين در بخش ديگري از سخنانش به دو راهكار كلي آرماني و عمل اشاره كرد و افزود: يكي از راهكارها در حل آرزو و ايده آل است كه امكان تحقق ندارد و ديگري زمينه عملياتي دارد اما امكان تحقق آن كم است .
وي افزود: حضور فعال تر سياسي ايران در زمينه حقوق فلسطين در منطقه مي تواند موثر باشد و چنانچه ايران بتواند تحرك بيشتري در سطح سران ايجاد كند زمينه ايده آل ما به واقعيت نزديكتر مي شد و به همين دليل جمعيت دفاع از ملت فلسطين به رهبري پيشنهاد داده كه ايران سفيري را براي حضور در فلسطين انتخاب كند و مسئوليت مستقيم دفاع از ملت فلسطين از طرف ايران را سفير ما جمهوري اسلامي ايران در فلسطين در منطقه دنبال كند.
رحماندوست راهكار دوم را عملي تر دانست و اظهار داشت: بيشترين عامل فشاري كه فتح به آن پشت گرم است و تا حد همه پرسي هم پيش آمده مشكلات مالي، بهداشتي و درماني مردم فلسطين است و چنانچه مشكلات معيشتي مردم فلسطين حل شود اين امر فشار توجيه همه پرسي را كم مي كند.
وي با اظهار تاسف از اينكه پولهايي كه مردم اردن و مصر براي كمك به فلسطينيان و حماس واريز كرده اند دولتهاي آنان به دليل فشارهائي كه بر آنان وجود دارد اجازه ندارند اين پولها را به دولت حماس ارائه نمايند، افزود: همايش دفاع از ملت فلسطين در كشورمان يك موج شكن بود به نحوي كه بيگانگان در حال ايجاد يك بايكوت سياسي براي حماس بودند و طرح حمايت و كمك به ملت فلسطين اين موج را شكست به نحويكه در آن 600 ميهمان خارجي در آن حضور داشتند و اين همايش از اين حيث بسيار موفقيت آميز بود.
به گزارش "مهر"، مجتبي رحماندوست با بيان اينكه قبل از برگزاري انتخابات حماس كسي مقصود اين پيروزي بزرگ را براي حماس نداشت، تصريح كرد: اميدواريم در اختلافات حماس و فتح شاهد فعاليتهاي بيشتري از سوي سران منطقه باشيم با اين توصيفات و مشكلات مالي به نظر مي رسد نتيجه همه پرسي به نفع حماس خواهد بود و ما انتظارمان اين است كه آگاهي سياسي به مردم فلسطين داده شود.
رحماندوست افزود: حماس نه تنها در انتخابات مشروعيت را كسب كرده و اين بار با آگاهي بيشتر چنانچه حماس در همه پرسي پيروز شود و مشكلات مالي توسط مردم ناديده گرفته شود پيروزي و مشروعيت حماس مضاعف و دو چندان خواهد شد چرا كه دشمنان مردم فلسطين نه به حركت نه مقاومت و نه اسلامي بودن آنان علاقمند است.
دبير كل دفاع از ملت فلسطين افزود: چنانچه باب كمكهاي اروپائي و اسلامي به روي ملت فلسطين گشوده شود و حتي زمينه و فضاي آن نيز باز شود، به طور قطع در موفقيت حماس تاثير گذار خواهد بود. در معادلات سياسي منطقه اي عواملي ملي - منطقه اي و جهاني همگي با هم تاثيرگذار خواهند بود و نمي توان فقط به يك عامل بسنده كرد. برانگيختي ادبي - هنري،، حسي و ذوقي كه با يك جسارت تصويربرداري همراه باشد خود عاملي در آماده سازي مردم جهان براي كمك به ملت فلسطين است.
وي راه ديگر برون رفتن از اين بحران را عدم تحقق رفراندوم دانست و خاطرنشان كرد: فردا در روزهاي آتي اوج تاثيرگذاري بر مردم را خواهد داشت و پخش تصاوير كشته شدن ملت مظلوم فلسطين نيز عامل تعيين كننده اي ديگري خواهد بود به نحويكه كشتار روز جمعه نوار غزه ابومازن را به اعلام عزاي عمومي 3 روزه وادار كرد.
رحماندوست همچنين برگزاري مسابقات جام جهاني را عاملي براي تحت الشعاع قرار دادن موقعيت نامناسب مردم فلسطين ارزيابي كرد و گفت: مواجه نشدن ورزشكاران ما با رقيب صهيونيستي خود يكي از اقدامات بزرگ سياسي ما به نفع ملت فلسطين بوده است.
رحماندوست اظهار داشت: حماس تاكنون اعلامي مبني بر پذيرش يا عدم پذيرش تعدادي از بندهاي 18 ماده اي وفاق ملي و اسرا نكرده است و نرمش به معناي پذيرش و تسليم نيست.
دبير كل دفاع از ملت فلسطين در پايان انتخاب ملي فلسطين را خودشناسي ديگري ارزيابي كرد و گفت: حماس به خوبي آگاه شده است مقاومت داراي يك پايگاه مشروع ملي و مردمي است و اين انتخاب هرگز به ضرر ملت فلسطين نيست بلكه ملت فلسطين با اين انتخاب خود كل تئوري بيگانگان و صهيونيستها را از هم فرو پاشيد.
نظر شما